FLIGSTUGGAR

Vi tillverkar flistuggar i tre grundkoncept: Chipset G4, CF 450 och TC 450.

Skogsflis är ett miljövänligt, förnybart och inhemskt bränsle. Flisskördaren Chipset G4 innebär ny lönsamhet i produktionen av bränsleflis.Chipset plockar grot och spillvirke, flisar direkt i beståndet och transporterar flisen till skogsvägen utan onödiga/fördyrande mellanhanteringar.Maskinen har en vridbar frontmonterad flistugg som klarar stammar upp till 44 cm samt är vridbar 180 grader. Allt detta tillsammans med god viktfördelning, låg vikt samt hög kapacitet gör chipset till en verklig proffsmaskin för framtagning av bränsleflis i såväl välta som bestånd!

  • Chipset G4 är den nya generationens flisskördare med en effektivare tugg, konventionell drift, förenklad optimerad hydraulik, teleskoperande tippställning och förbättrad flistransportör.
  • Chipset G4 tar dig till de flisobjekt andra inte kommer åt.
  • Chipset G4 kan levereras som komplett maskin, men även som påbyggnadskoncept på befintlig skotare som då byggs om och anpassas på Ljungströms AB.

CF 450

Fliskassetten CF 450 förvandlar din skotare till en effektiv flisskördare. Kassetten är även enkel att ställa av om skotaren t.ex. skall användas till skotning av virke eller ris. CF 450 är helt självförsörjande. Hjärtat i maskinen är en (Deutz V6 motor på ca 400 hk.*) CF 450 klarar av att flisa stammar upp till 45 cm och containern rymmer 17 m3.

(*Motorfabrikat och kapacitet kan väljas av beställaren.)

Skyttlar tillverkas i alla storlekar och utföranden. Allt från kundanpassade skyttlar med teleskoperande tippställning till fasta containrar, avsedda för lossning med skopa.

Vi tillverkar 2 typer av skopor. FS som är framtagen för flishantering och LM som är avsedd för flyktigare material. Skoporna finns i storlekarna: 400, 600, 800 & 1000 liter. Finns det önskemål utöver dessa storlekar, specialbygger vi på beställning efter kundens önskemål.

K 250 klarar även diametrar över 250 mm lite beroende på träslag.
Ackumuleringen möjliggör en effektiv och ekonomisk avverkning.
Med den tiltbara gripen lägger du lätt ner de ackumulerade stammarna i fina knippen redo för flisare eller skotare.
Med aggregatet i gripläge kan du lätt plocka och ordna ris och stammar.

Vi tillverkar flisförråd för matning av värmepannor. Kontakta oss för offert.

Blandare för biobränslen. T.ex. hästgödsel och flis.

TC 450

TC 450 flisar stammar upp till 45 cm. Detta tillsammans med ett automatiskt inmatningsstopp samt välbyggd och beprövad hydraulik gör denna tugg till en proffsmaskin som klarar tuffa tag! Med TC 450 har man dessutom möjlighet att välja kraftkälla samt hur man vill ta tillvara flisen. Kan beställas separat eller enligt följande:

  • På vagn anpassad till traktor.
  • På vagn med motor som kraftkälla.
  • På vagn med motor och tippbar fliscontainer.

Har du ett eget förslag? Hör av dig så löser vi det också!